4.6/5

Wat kost een verkoopmakelaar?

Nimvest, dé betrouwbare partij waar u uw woning voor een hoge prijs aan verkoopt. 

Géén financieringsvoorbehoud, direct zekerheid
Hoge prijzen en de beste voorwaarden
Géén makelaarskosten en langdurig verkooptraject
Alle soorten vastgoed in iedere staat van onderhoud

Een verkoopmakelaar, ook wel makelaar genoemd, is een tussenpersoon bij de verkoop van een woning. Deze professional begeleidt en adviseert de verkoper gedurende het hele proces en zorgt ervoor dat de woning tegen een goede prijs wordt verkocht. Maar wat kost zo’n verkoopmakelaar eigenlijk?

Kosten verkoopmakelaar

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de kosten van een verkoopmakelaar sterk kunnen variëren. Dit hangt af van verschillende factoren zoals het tarief van de makelaar en de waarde van uw woning. Gemiddeld rekent een verkoopmakelaar een courtage, dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Het tarief ligt meestal tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs exclusief BTW.

Kosten voorbeeld

Om dit in perspectief te plaatsen, laten we eens kijken naar een voorbeeld. Stel, u heeft uw woning verkocht voor €300.000,- en uw makelaar hanteert een tarief van 1,5%. Dan betaalt u dus al snel €4.500,- aan makelaarskosten exclusief BTW. Dit bedrag loopt al snel op wanneer u hogere bedragen betaalt voor uw woning.

Een verkoopmakelaar is duur

Het inschakelen van een verkoopmakelaar kan dus behoorlijk in de papieren lopen. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen op zoek gaan naar alternatieven om deze kosten te besparen. Maar waarom is een verkoopmakelaar eigenlijk zo duur? Dit heeft te maken met verschillende werkzaamheden die de makelaar verricht tijdens het verkoopproces. Zo voert hij of zij bijvoorbeeld een waardebepaling uit, maakt foto’s van de woning, stelt een verkoopplan op en begeleidt bezichtigingen. Daarnaast houdt de makelaar zich bezig met onderhandelingen over de verkoopprijs en verzorgt hij of zij alle juridische zaken rondom de koopakte.

Het is natuurlijk niet zo dat u geen waar voor uw geld krijgt wanneer u een verkoopmakelaar inschakelt. Een goede makelaar kan ervoor zorgen dat uw woning snel verkocht wordt tegen een goede prijs. 

Verkoop uw woning aan Nimvest

Toch is het goed om te weten dat er alternatieven zijn, zoals Nimvest, die dezelfde resultaten kunnen behalen zonder extra kosten voor u als verkoper. Het is dan ook zeker aan te raden om eens te kijken naar deze mogelijkheden voordat u besluit om een verkoopmakelaar in te schakelen.

Bij Nimvest bieden wij bijvoorbeeld onze klanten de mogelijkheid om hun woning direct aan ons te verkopen zonder tussenkomst van een verkoopmakelaar. Hierdoor kan er flink worden bespaard op de kosten en ontvangt de verkoper een goede verkoopprijs voor de woning.

Waarom verkopers kiezen voor een verkoop aan Nimvest

Neem vrijblijvend contact op

Ontvang binnen één werkdag een bod

* We gaan uiterst vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het formuleren, opstellen en communiceren van het vrijblijvende bod aan u en zullen nooit met derden worden gedeeld.

Wij kopen alle soorten onroerend goed

Neem vrijblijvend contact op

Maarten Brouns