5/5
9.6 / 10
4.6/5

Wat moet ik doen als mijn huurder niet betaalt?

Nimvest, dé betrouwbare partij waar u uw woning voor een hoge prijs aan verkoopt. 

Géén financieringsvoorbehoud, direct zekerheid
Hoge prijzen en de beste voorwaarden
Géén makelaarskosten en langdurig verkooptraject
Alle soorten vastgoed in iedere staat van onderhoud

Een vraag die wij vaker ontvangen is: ‘Wat moet ik doen als mijn huurder niet betaalt?’. Deze situatie kan erg vervelend zijn. We geven u graag enkele adviezen.

Wanneer uw huurder niet op tijd betaalt, moet u als verhuurder alle beschikbare opties overwegen om het verschuldigde terug te vorderen. Van het starten van een uitzetting tot het direct aanspreken via communicatiekanalen zoals e-mail of telefoongesprekken, het is belangrijk dat huiseigenaren een proactieve aanpak hanteren om ervoor te zorgen dat zij worden betaald zoals afgesproken.

Ons advies aan huiseigenaren

Als verhuurder is het verstandig om potentiële huurachterstanden voor te zijn. Wanneer de huur enkele dagen na de afgesproken termijn is vervallen, kan een snelle betalingsherinnering ervoor zorgen dat de situatie niet verder escaleert. Als dit niet binnen een week resultaat oplevert, moeten verhuurders overwegen aanmaningen te sturen en huurders in gebreke te stellen. Een aanmaning is ook een doeltreffende manier om achterstallige huur te innen, maar uitstel kan leiden tot grotere financiële verliezen door oplopende betalingsachterstanden.

Na talrijke pogingen om contact op te nemen met de niet-betalende huurders en betaling te eisen, kunt u verdere gerechtelijke stappen ondernemen. Als een rechtbank dat nodig acht, kunnen zij worden veroordeeld tot betaling van hun achterstallige betalingen en tot het opgeven van het gehuurde pand – zo nodig met behulp van een deurwaarder. Bovendien kunnen invorderingsmaatregelen zoals beslaglegging op bezittingen of loon ook helpen om de verloren middelen terug te krijgen.

Laat de onbetaalde huur niet voor extra stress zorgen, maar laat ons dat doen!

Het voorkomen van huurachterstand bij uw verhuurde woning kan een vervelend en duur proces zijn. U vermijd het vervelende en tijdrovende proces door uw woning te verkopen aan Nimvest. Nimvest biedt de unieke oplossing om eigendommen met een minder dan ideale huurderssituatie op te kopen. Zo bent u van de zorgen af en ontvangt u direct het geld op uw rekening. Laat de onbetaalde huur niet voor extra stress zorgen, maar laat ons dat doen!

Waarom verkopers kiezen voor een verkoop aan Nimvest

Neem vrijblijvend contact op

Ontvang binnen één werkdag een bod

* We gaan uiterst vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het formuleren, opstellen en communiceren van het vrijblijvende bod aan u en zullen nooit met derden worden gedeeld.

Wij kopen alle soorten onroerend goed

Neem vrijblijvend contact op

Maarten Brouns