5/5
9.6 / 10
4.6/5

Overwaarde huis berekenen en direct opnemen

Nimvest, dé betrouwbare partij waar u uw woning voor een hoge prijs aan verkoopt. 

Géén financieringsvoorbehoud, direct zekerheid
Hoge prijzen en de beste voorwaarden
Géén makelaarskosten en langdurig verkooptraject
Alle soorten vastgoed in iedere staat van onderhoud

Overwaarde van huis berekenen en direct opnemen

Als huiseigenaar is het goed om te weten dat u overwaarde kunt opnemen. Overwaarde is het verschil tussen de huidige waarde van u woning en de nog uitstaande hypotheek. Als deze waarde hoger is dan de hypotheek, heeft u overwaarde op uw woning. Dit kan van pas komen wanneer u bijvoorbeeld een verbouwing wilt financieren, wilt bijdragen aan de studie van u kinderen of een langverwachte droomreis wilt maken. In dit artikel leggen we u uit wat overwaarde is, wie hiervan gebruik kunnen maken, hoe u de overwaarde kunt berekenen en waarom het opnemen van overwaarde gunstig kan zijn.

Wat is overwaarde?

Overwaarde is de overwaarde van uw huis. Het is het verschil tussen de huidige marktwaarde van uw woning en het bedrag dat u nog verschuldigd bent aan uw hypotheekverstrekker. Hoe meer aflossingen u hebt gedaan en hoe meer de woning in waarde is gestegen, hoe hoger de overwaarde op uw woning is.

Wat is overwaarde opnemen?

In principe kan elke huiseigenaar met overwaarde in aanmerking komen om deze op te nemen. Het maakt niet uit of u nog steeds dezelfde hypotheekverstrekker hebt als toen u de hypotheek afsloot. Wel is het belangrijk om te weten dat niet alle banken dezelfde regels hanteren. Bij sommige banken moet u een minimumbedrag aan overwaarde hebben opgebouwd voordat u het kunt opnemen.

Hoe bereken ik de overwaarde op mijn woning?

U kunt de overwaarde op u woning berekenen door de waarde van u woning te verminderen met het bedrag dat u nog aan uw hypotheekverstrekker verschuldigd bent. Bijvoorbeeld: als de waarde van uw woning €300.000 is en u nog €200.000 aan hypotheek verschuldigd bent, dan is de overwaarde €100.000.

De overwaarde van mijn woning gebruiken

Er zijn verschillende redenen om de overwaarde van uw woning te gebruiken. Zo kunt u het geld gebruiken voor een verbouwing, de studie van uw kinderen, een langverwachte droomreis of om andere schulden af te lossen. Het voordeel van het opnemen van overwaarde is dat u geen nieuwe lening hoeft af te sluiten. 

Overwaarde laten uitbetalen door een huisopkoper

Een andere optie om uw overwaarde snel uitbetaald te krijgen, is door uw woning te verkopen aan een huisopkoper. Een huisopkoper is een bedrijf dat uw huis koopt tegen een snelle en hoge prijs. Hierdoor kunt u de overwaarde op uw woning al binnen één week laten uitbetalen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u een dringende financiële nood hebt of wanneer u snel wilt verhuizen.

Wat is een huisopkoper?

Een huisopkoper is een professionele partij die woningen opkoopt van particulieren. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de eigenaar de woning snel wilt verkopen, omdat het gaat om een erfstuk of omdat er sprake is van een echtscheiding. Huisopkopers hebben doorgaans veel ervaring op het gebied van vastgoed en kunnen je helpen bij het oplossen van financiële problemen.

Ontvang snel extra geld en neem uw overwaarde op

Als huiseigenaar is het belangrijk om te weten dat u overwaarde kunt opnemen. Op die manier kunt u snel en gemakkelijk aan extra geld komen. Er zijn verschillende manieren om de overwaarde te benutten, bijvoorbeeld door het investeren in een verbouwing of het aflossen van andere schulden. Het opnemen van overwaarde kan gunstig zijn vanwege de rente en het feit dat u geen nieuwe lening hoeft af te sluiten. Als u de overwaarde snel wilt laten uitbetalen, kunt u overwegen om uw woning te verkopen aan een huisopkoper. 

Waarom verkopers kiezen voor een verkoop aan Nimvest

Neem vrijblijvend contact op

Ontvang binnen één werkdag een bod

* We gaan uiterst vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het formuleren, opstellen en communiceren van het vrijblijvende bod aan u en zullen nooit met derden worden gedeeld.

Wij kopen alle soorten onroerend goed

Neem vrijblijvend contact op

Maarten Brouns