5/5
9.6 / 10
4.6/5

Huizenprijzen voor het eerst in 9 jaar goedkoper dan in dezelfde maand een jaar eerder

Nimvest, dé betrouwbare partij waar u uw woning voor een hoge prijs aan verkoopt. 

Géén financieringsvoorbehoud, direct zekerheid
Hoge prijzen en de beste voorwaarden
Géén makelaarskosten en langdurig verkooptraject
Alle soorten vastgoed in iedere staat van onderhoud

Het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster hebben bekendgemaakt dat de huizenprijzen op jaarbasis zijn gedaald. Dit is opvallend nieuws, aangezien de prijs van huizen jarenlang gestaag is gestegen. In februari 2023 waren huizen 0,8 procent goedkoper in diezelfde maand een jaar eerder.

 

De oorzaken 

Hypotheekrente

De hoge hypotheekrente is één van de factoren die de betaalbaarheid van huizen onder druk zet. Vorig jaar verdriedubbelde het rentetarief en schommelt nu rond de 5 procent. Helaas worden we momenteel geconfronteerd met een energiecrisis en inflatie, waardoor mensen voorzichtiger worden op de huizenmarkt.

 

Ontwikkeling van de bancaire rente voor nieuwe hypotheken. Totaal, niet naar rentevaste periode. Bron: De Nederlandsche Bank

Het aantal transacties daalt

De gegevens van het Kadaster wijzen uit dat niet alleen de huizenprijzen zijn gedaald, maar ook het aantal transacties. In februari 2023 zijn er slechts 11.858 woningen van eigenaar gewisseld, wat een afname van 15,5% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 

Verkopen blijkt de beste optie

Het zijn zeer onzekere tijden op de vastgoedmarkt dit brengt spanning voor beleggers en huiseigenaren. Met strengere regelgeving wordt het verhuren van vastgoed minder aantrekkelijk en nu daalt ook nog eens de waarde van het vastgoed. Veel eigenaren zoeken daarom naar alternatieven en hebben de voorkeur voor verkopen.

Krijg de beste prijs voor uw huis

Omdat wij een professionele investeringsmaatschappij zijn kunnen wij de beste prijs voor uw huis betalen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van het verkopen van uw huis aan Nimvest? Vul dan kosteloos en vrijblijvend het contactformulier in. Wij nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u liever direct contact met een van onze collega’s? Bel dan gerust naar 085-4010635.

 

Waarom verkopers kiezen voor een verkoop aan Nimvest

Neem vrijblijvend contact op

Ontvang binnen één werkdag een bod

* We gaan uiterst vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het formuleren, opstellen en communiceren van het vrijblijvende bod aan u en zullen nooit met derden worden gedeeld.

Wij kopen alle soorten onroerend goed

Neem vrijblijvend contact op

Maarten Brouns