5/5
9.6 / 10
4.6/5

Hoe verkoop ik snel mijn huis? 4 best bewezen tips

Nimvest, dé betrouwbare partij waar u uw woning voor een hoge prijs aan verkoopt. 

Géén financieringsvoorbehoud, direct zekerheid
Hoge prijzen en de beste voorwaarden
Géén makelaarskosten en langdurig verkooptraject
Alle soorten vastgoed in iedere staat van onderhoud

Het verkopen van een huis kan erg stressvol zijn, vooral als het snel moet gebeuren. Als je je afvraagt “Hoe verkoop ik snel mijn huis?” dan ben je op de juiste plek. In dit artikel delen we belangrijke inzichten en tips over hoe je je huis snel kunt verkopen in Nederland.

Algemene informatie huizenmarkt

Als je een nieuwe woning gaat kopen, wil je natuurlijk niet blijven zitten met dubbele woonlasten. Ook bij andere situaties, zoals een echtscheiding, erfenis of financiële problemen, kan het noodzakelijk zijn om je huis snel te verkopen. Hierbij een overzicht van de gemiddelde verkooptijden in verschillende regio’s van het land en geven we je handige tips om je huis snel te verkopen.

Wat is de gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Nederland?

Vorig jaar was de woningmarkt oververhit. Veel huizen werden verkocht voordat ze op Funda stonden dankzij lage rentes en overmatig lenen. Hoewel er nog steeds meer vraag is dan aanbod, zijn kopers nu afwachtend vanwege de hoge rentes en beperkte leenmogelijkheden. De snelheid waarmee huizen worden verkocht hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie, vraagprijs en de kwaliteit van het huis. In het eerste kwartaal van 2023 stond een gemiddeld huis in Nederland 42 dagen te koop, wat langer is dan een jaar geleden. De huizenmarkt ondergaat momenteel in grote verandering. Krijg je jouw huis niet verkocht? Ontdek hier wat je kunt doen als het verkoopproces vastloopt.

Wat is de snelste manier om mijn huis voor een hoge prijs te verkopen?

Zoek je een makelaar die je huis snel verkoopt? Het vinden van een goede makelaar kan veel tijd kosten, maar er is een snellere manier! Nimvest is een makelaar die ook zelf huizen koopt. Wij kopen, verhuren, verduurzamen en renoveren woningen en panden.

Hierdoor heb je binnen no-time je huis verkocht. Bespaar tijd en verkoop je huis voor een goede prijs met de juiste makelaar, Nimvest Vastgoed.

Snel je huis verkopen? Ontdek hier handige tips!

1. Ken de huidige huizenmarkt

Het is belangrijk om te weten wat de huidige huizenmarkt is en wat het aanbod en de vraag is in de regio waar je huis staat. Door te weten wat jouw huis uniek maakt en wat er aantrekkelijk is voor kopers, kan je een strategie ontwikkelen om het huis snel te verkopen. Wees bereid om je prijs aan te passen aan de huidige vraag.

2. Zorg voor aantrekkelijke fotoreportage

Wanneer je je huis snel wilt verkopen, is het belangrijk om een aantrekkelijke fotoreportage te laten maken. Zorg ervoor dat alle kamers goed belicht zijn en dat het huis er netjes uitziet. Je kan dit zelf doen, maar als je geen ervaring hebt met fotografie, kan je hiervoor beter een professionele fotograaf inschakelen.

3. Wil je snel je woning verkopen? Dan is de beste manier om je huis direct te verkopen aan een makelaar of opkoper.

Hierdoor regel je de verkoop in enkele dagen! Je hebt zekerheid en betaalt geen makelaarskosten. En het beste van alles: je valt niet onder de wettelijke bedenktijd van 3 dagen, omdat er zakelijk wordt aangekocht. Ontdek hier hoe gemakkelijk het is om je woning snel te verkopen!

Hoe snel ontvang ik het geld na de verkoop van mijn huis?

Zodra de notaris de leveringsakte heeft opgesteld en deze is ondertekend door de koper, verkoper en notaris, gaat de eigendom van het huis over naar de koper. Pas wanneer de akte succesvol is ingeschreven bij het Kadaster, is de koper de officiële eigenaar van het huis en kan de notaris het geldbedrag aan jou als verkoper overmaken. Je ontvangt de koopsom, minus eventuele hypothecaire leningen en/of beslagen, gestort op jouw rekening. Makkelijk toch?

Ontvang snel je geld van de notaris: plan het tekenen van de akte van levering slim in!

Meestal krijg je het geld één of twee werkdagen na het passeren van de akte. Maar als je het geld dringend nodig hebt, vermijd dan een donderdagmiddag, vrijdag of een dag voor een feestdag. Dit komt omdat het Kadaster in het weekend en op sommige feestdagen gesloten is, en dit kan ertoe leiden dat het langer duurt voordat het geld op je rekening is gestort. Daarbij betaal je meer rente naarmate het geld langer bij de notaris blijft.

Hoe snel mag ik mijn huis verkopen na aankoop?

Geen zorgen, er zijn geen regels die bepalen wanneer je jouw net aangekochte woning kunt verkopen. Of je nu ontevreden bent over je huis of gedwongen wordt te verkopen vanwege een scheiding, overlijden, of andere omstandigheden, je bent vrij om te verkopen wanneer je maar wilt. Zelfs als je het huis pas kortgeleden hebt gekocht, kun je het gewoon weer verkopen. Sterker nog, als je het binnen twee jaar verkoopt, spreken we van een ‘snelle verkoop’.

Directe verkoop aan Nimvest

De zeer interessante optie is om je huis aan te bieden aan Nimvest. Nimvest staat bekend om het snel opkopen van huizen, waardoor je het vermijdt om het via het reguliere verkoopproces te moeten verkopen. Nimvest heeft een bewezen succesvolle methode om de verkoop snel en efficiënt uit te voeren. Daarnaast zorgt Nimvest voor het opstellen van de verkoopcontracten en alle papierwerk dat nodig is om de verkoop af te ronden.

Ontvang een vrijblijvend bod

Zoals je hebt kunnen zien zijn er verschillende manieren om je huis snel te verkopen in Nederland. We hebben benadrukt wat je moet doen om je huis aantrekkelijk te maken voor kopers. Maar als je echt snel wilt verkopen, dan is Nimvest de beste optie. Nimvest heeft al vele mensen geholpen om in korte tijd hun huis te verkopen. Bovendien is Nimvest erg flexibel en kan het gemakkelijk aan jouw planning en behoeften aanpassen. Heb je interesse in de verkoop van je huis aan Nimvest? Ontvang dan hier vrijblijvend een gratis bod.

 

Ook interessant om te lezen

Waarom verkopers kiezen voor een verkoop aan Nimvest

Neem vrijblijvend contact op

Ontvang binnen één werkdag een bod

* We gaan uiterst vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het formuleren, opstellen en communiceren van het vrijblijvende bod aan u en zullen nooit met derden worden gedeeld.

Wij kopen alle soorten onroerend goed

Neem vrijblijvend contact op

Maarten Brouns