5/5
9.6 / 10
4.6/5

Hoe u uw huis tegen een top prijs kunt verkopen in 2024!

Nimvest, dé betrouwbare partij waar u uw woning voor een hoge prijs aan verkoopt. 

Géén financieringsvoorbehoud, direct zekerheid
Hoge prijzen en de beste voorwaarden
Géén makelaarskosten en langdurig verkooptraject
Alle soorten vastgoed in iedere staat van onderhoud

Wanneer u uw huis verkoopt, wilt u natuurlijk dat het zo snel mogelijk verkocht wordt. Huizen die langer dan een paar maanden op de markt blijven, worden al snel minder aantrekkelijk voor potentiële kopers. Men kan zich afvragen waarom dit huis nog steeds beschikbaar is voor aankoop. Wat zou het onderliggende probleem kunnen zijn? Waarom heeft het tot nu toe geen kopers aangetrokken? Hoe langer een woning op de markt blijft, hoe uitdagender het wordt om een verkoop te realiseren. Daarom is het belangrijk dat u zich goed voorbereidt voordat de eerste bezichtigingen beginnen. Met de juiste tips en technieken kunt u uw huis verkopen tegen de best mogelijke prijs. Deze lijst met tips gaat u hierbij helpen.


  1. Maak uw huis marketable. Voordat u uw huis gaat verkopen, moet u ervoor zorgen dat het er goed uitziet. Dit betekent een grondige reiniging en een opfrissing van de verf zodat potentiële kopers een idee krijgen van hoe het zou zijn om in uw huis te wonen. Houd er ook rekening mee dat uw huis zich moet onderscheiden van vergelijkbare huizen op de markt.
  2. Maak super goede foto’s. Het hebben van kwalitatief hoogwaardige foto’s van uw huis is essentieel om potentiële kopers te overtuigen dat uw huis de juiste is voor hen. Zorg er daarom voor dat u mooie foto’s maakt van het interieur, exterieur en de omgeving van het huis. Kopers willen graag weten hoe het eruit ziet om in uw huis te wonen en met juiste foto’s kunnen ze hier alvast een goed idee over krijgen.
  3. Verander de inrichting. Het veranderen van de inrichting van uw huis kan het verschil maken bij het bepalen van de verkoopprijs. Laat u inspireren door de laatste interieurtrends en maak uw huis aantrekkelijker voor potentiële kopers. U hoeft niet heel veel geld uit te geven om een prachtige inrichting te creëren, maar een paar aanpassingen maken soms al het verschil.
  1. Maak een promotievideo. Het maken van een promotievideo voor uw woning kan een aanzienlijke impact hebben. Deze video’s stellen potentiële kopers in staat om zich onder te dompelen in de ambiance van uw huis, wat leidt tot meer interesse en een groter aantal bezichtigingen. Een bijkomend voordeel is dat woningen met promotievideo’s hogere posities behalen in de zoekresultaten van Funda, waardoor de kans op een snelle verkoop verder wordt vergroot. Hoewel het produceren van een promotievideo kosten met zich meebrengt, maximaliseert het de mogelijkheid om uw huis snel te verkopen.
  2. Promoot uw huis op sociale media. Sociale media zijn tegenwoordig belangrijke hulpmiddelen om te adverteren en uw huis te promoten. Maak gebruik van Facebook, Instagram en andere platforms om uw huis aan te bieden aan potentiële kopers. Zorg er ook voor dat u uw netwerk op de hoogte brengt. U kunt bijvoorbeeld vrienden, familie en kennissen vragen om uw bericht te delen en hun eigen netwerk in te lichten.
  3. Wees beschikbaar. Het is belangrijk dat u beschikbaar bent voor bezichtigingen en vragen van geïnteresseerden. Potentiële kopers willen graag weten dat ze hun vragen aan u kunnen stellen en dat ze snel antwoord krijgen op hun vragen. Zorg er daarom voor dat u altijd bereikbaar bent en stel een schema op voor bezichtigingen.
  4. Maximale zichtbaarheid. Zorg voor maximale zichtbaarheid van uw huis door het te vermelden op verschillende vastgoedwebsites. Tegenwoordig zijn er talloze platforms waar potentiële kopers naartoe gaan, waardoor uw bereik wordt vergroot buiten traditionele kanalen zoals Funda. Door de bekendheid van uw woning te vergroten, verhoogt u de kans op een snelle verkoop.
  5. Verkoop uw huis aan een betrouwbaar vastgoedbedrijf. Als u al deze taken overweldigend vindt of als u niet over voldoende middelen beschikt om deze tips uit te voeren, heeft u de mogelijkheid om uw woning te verkopen aan een vertrouwd vastgoedbedrijf. Zij zullen u snel een aanbieding doen voor uw huis, waardoor dure makelaarskosten overbodig worden. U zult het meest concurrerende aanbod ontvangen, die in lijn ligt met de huidige marktwaarde. Deze aanpak zorgt voor een snelle verkoop zonder enige financieringsvoorwaarden, waardoor de overdracht binnen een week kan worden voltooid.
 

Uw huis verkopen kan een uitdagende taak zijn, maar als u de juiste tips en technieken toepast, is het zeker mogelijk om uw huis snel en voor een goede prijs te verkopen. Houd deze tips in gedachten. Als u al deze stappen te overweldigend vindt, kijk dan zeker naar tip 8, en verkoop uw huis aan een betrouwbaar Vastgoedbedrijf zoals Nimvest Vastgoed. Veel succes!

Lees ook

Waarom verkopers kiezen voor een verkoop aan Nimvest

Neem vrijblijvend contact op

Ontvang binnen één werkdag een bod

* We gaan uiterst vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het formuleren, opstellen en communiceren van het vrijblijvende bod aan u en zullen nooit met derden worden gedeeld.

Wij kopen alle soorten onroerend goed

Neem vrijblijvend contact op

Maarten Brouns