5/5
9.6 / 10
4.6/5

Het verkopen van een huis met huurders

Nimvest, dé betrouwbare partij waar u uw woning voor een hoge prijs aan verkoopt. 

Géén financieringsvoorbehoud, direct zekerheid
Hoge prijzen en de beste voorwaarden
Géén makelaarskosten en langdurig verkooptraject
Alle soorten vastgoed in iedere staat van onderhoud

Het verkopen van een huis kan al stressvol genoeg zijn, maar wat als er huurders in het huis zitten? Voor veel huis eigenaren kan dit een obstakel lijken, maar gelukkig is het mogelijk om een verhuurde woning te verkopen met huurders erin. In deze blogpost zullen wij dieper ingaan op alle mogelijkheden rondom het verkopen van een huis met huurders. Het goede nieuws is dat er vele mogelijkheden zijn en dat het proces soepel kan verlopen. Dus maakt u zich geen zorgen, want zelfs als er huurders in uw huis zitten, kunt u toch een nieuwe eigenaar vinden.

Mag ik een verhuurde woning verkopen met huurder erin?

Ja, dit mag! Als een verhuurde woning verkocht wordt, gaat de huurovereenkomst over naar de nieuwe eigenaar. Dit betekent dat huurders de woning kunnen blijven huren onder dezelfde voorwaarden die in de huurovereenkomst zijn vastgelegd. Het is wel belangrijk om de huurders op de hoogte te stellen van de verkoop, aangezien ze dan in de toekomst aanspraak moeten maken op andere partij dan de vorige eigenaar.

Wanneer mag de nieuwe eigenaar van een verhuurde woning wél zelf in het huis gaan wonen?

Als de nieuwe eigenaar de woning zelf wil gaan bewonen, kan hij de huurovereenkomst opzeggen. Hier zijn echter wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Zo moet de nieuwe eigenaar zelf in de woning gaan wonen en moet hij een geldige reden hebben om de huur op te zeggen. Daarover zo meer.

Verhuurde woning onder Leegstandwet

Mocht de nieuwe eigenaar de huur willen opzeggen, dan kan het slim zijn om de woning te verhuren onder de Leegstandwet. In dat geval mag de huurovereenkomst worden opgezegd zonder dat er sprake hoeft te zijn van een geldige reden. Voorwaarde is wel dat de woning niet langer dan twee jaar leeg mag staan.

Geldige reden voor opzegging huurovereenkomst

Of er wel of geen leegstandwet is, er zijn altijd geldige redenen voor opzegging van huurovereenkomst. Dit is bijvoorbeeld als de woning gesloopt wordt of als er sprake is van dringende renovaties. Komt er een geldige reden voorbij waarbij de woning ontruimd moet worden, dan kan de huurovereenkomst opgezegd worden. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de opzegtermijn.

Mag ik een verhuurd huis verkopen na overlijden van de eigenaar?

Ja. Zelfs na het overlijden van de eigenaar van het huis, kan het huis, inclusief de huurders, nog steeds worden verkocht. De huurovereenkomst blijft gewoon doorlopen t/m het einde van de huurperiode. Belangrijk is wel dat de nabestaanden de huurders hiervan op de hoogte brengen.

Tips voor het verkopen van een huis met huurders

Het verkopen van een verhuurd huis vergt wat extra aandacht en de nodige voorbereiding. Om het proces makkelijk te maken, hebben wij enkele tips voor u op een rij gezet:

  1. Zorg voor open communicatie met de huurders.
  2. Geef huurders genoeg tijd om zich voor te bereiden op de verkoop.
  3. Laat de huurders weten wat er gaat gebeuren na de verkoop.
  4. Stel duidelijk vast wat er bij de verkoop is inbegrepen.

Verkoop uw verhuurde woning aan Nimvest Vastgoed

Nimvest is dé partij om je te helpen in het proces van het verkopen van een huis met huurders. Wij staan bekend om onze hoge prijzen en onze professionele manier van werken. We respecteren de afspraken met de huurders, zodat alles volgens plan kan verlopen. Ontvang een gratis en vrijblijvend bod en ontdek de mogelijkheden voor het verkopen van uw verhuurde woning. 

Lees meer over het verkopen van een verhuurde woning

Waarom verkopers kiezen voor een verkoop aan Nimvest

Neem vrijblijvend contact op

Ontvang binnen één werkdag een bod

* We gaan uiterst vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het formuleren, opstellen en communiceren van het vrijblijvende bod aan u en zullen nooit met derden worden gedeeld.

Wij kopen alle soorten onroerend goed

Neem vrijblijvend contact op

Maarten Brouns